Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Περί μολυσματικής βλακείας...

Απο το blog Ζωγραφική - Γιάννης Σταύρου μας έρχεται η είδηση για τον μολυσματικό χαρακτήρα της...βλακείας!

Με την ευχή να βρεθεί και το "αντιβλακωτικό εμβόλιο" - μπας και γλυτώσουμε - αναδημοσιεύουμε και προσυπογράφουμε το σχετικό σχόλιο:


Γιάννης Σταύρου, Αρόδο, λάδι σε καμβά

Με τις αναμνήσεις μας από τον προηγούμενο αιώνα - μόνο αυτές υπάρχουν...

--------------------------

Δεν ζούμε απλώς τον αιώνα της βαρβαρότητας - αλλά και τον αιώνα των καθυστερημένων...

Και έχουμε μέλλον - δεν έχουν έρθει ακόμα τα χειρότερα...

Όσο για τους καθυστερημένους και τους ηλίθιους που μας έχουν περικυκλώσει επικίνδυνα, βρέθηκε η αιτία της καλπάζουσας εξάπλωσης...

Λέτε;

Λοιπόν, η ανίκητη βλακεία είναι μολυσματική..;

Ναι! Και επιπλέον είναι είδος μασωνίας με έδρες και οργανώσεις σε όλη τη χώρα!

Σύμφωνα με τις έρευνες επιστημόνων...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 30-6-2010

Οι διαφορές στη νοημοσύνη, που παρατηρούνται διεθνώς, μπορούν να εξηγηθούν σε μεγάλο βαθμό από την ανισότητα στις μολυσματικές νόσους που πλήττουν τους ανθρώπους, σύμφωνα με μια νέα –αμφιλεγόμενη- επιστημονική αμερικανική έρευνα, η οποία διαπίστωσε πως οι χώρες όπου τα κάθε είδους παράσιτα και μικρόβια κάνουν…πάρτι στον τοπικό πληθυσμό, είναι ακριβώς αυτές όπου οι κάτοικοί τους έχουν και τον χαμηλότερο κατά μέσο όρο δείκτη νοημοσύνης (IQ).

Η μελέτη, υπό τον βιολόγο Κρίστοφερ Έπιγκ του πανεπιστημίου του Νέο Μεξικό, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “Proceedings of the Royal Society B” της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το "Science", συμπέρανε ότι η χαμηλή νοημοσύνη των ανθρώπων μιας περιοχής ή μιας χώρας είναι συνέπεια του τιμήματος που καταβάλλει λόγω της εξάπλωσης των λοιμωδών νόσων.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα παιδιά που μολύνονται από πάσης φύσης παράσιτα (από σκουλήκια του εντέρου μέχρι βακτήρια και ιούς), αναγκάζονται να αφιερώσουν πολύ περισσότερη ενέργεια για την καταπολέμηση της μόλυνσης, με συνέπεια να έχουν λιγότερη διαθέσιμη ενέργεια για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νου τους. Έτσι, οι χώρες με τις περισσότερες ασθένειες (ελονοσία, ηπατίτιδα, τέτανος κ.α.), έχουν και την χαμηλότερη μέση νοημοσύνη.

Ο Έπιγκ, αναλύοντας στατιστικά διάφορες παραμέτρους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κατά τα δύο τρίτα (ποσοστό 67%) τα διάφορα παράσιτα εξηγούν τις αποκλίσεις του επιπέδου της νοημοσύνης διεθνώς. Το συμπέρασμα αυτό όμως δεν βρίσκει σύμφωνους άλλους επιστήμονες, που θεωρούν ότι η νοημοσύνη είναι υπερβολικά πολύπλοκη για να ερμηνευθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό από ένα μόνο παράγοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: