Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Έκθεση ζωγραφικής



ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

«Ταξίδι στα Περίχωρα»

Γκαλερί Φωτοπούλου, Ερμού & Διάμεση, Μαρούσι

Διάρκεια: 29 Μαίου 2008 – 28 Ιουνίου 2008



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Σταύρου, με τίτλο "Ταξίδι στα Περίχωρα", εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Φωτοπουλου, την Πέμπτη 29 Μαίου 2008, από 8μμ, στο Μαρούσι (Ερμού & Διάμεση 2)

Ο Γιάννης Σταύρου χωρίς να περιορίζει τη χρωματική του γκάμα, πειραματίζεται συνεχώς και φτάνει σε ένα προσωπικό εικαστικό ιδίωμα παρουσιάζοντας μια βιωματική ζωγραφική με μια σχεδον μεταφυσική ισορροπία και αρμονία.

Δεν πρόκειται για έναν δημαγωγό του χρώματος ή της φόρμας, αλλά για έναν ζωγράφο που δεν καταδέχεται τις περιττολογίες. Κάνοντας το αόρατο ορατό, προσπαθεί όχι να μας ξαναθυμίσει τα πράγματα, αλλά να μας εμπνεύσει καινά οράματα.

Οι πίνακές του, με θέματα όπως καράβια μέσα σε σκοτεινές θάλασσες, τοπία με σπίτια ή με δέντρα, αποκτούν μια ανεξάρτητη και αυτόνομη ύπαρξη. Μπορεί να δημιουργούν την εντύπωση ότι παραλλάσουν την πραγματικότητα, αλλά στην πράξη, αποκαλύπτουν τη βαθύτερη ουσία της και τη θαυμαστή της λειτουργία. Χωρίς να έχει σκοπό να αιχμαλωτίσει το επίκαιρο, ο ζωγράφος χαρίζει στον θεατή "εικόνες" με χρωματικό ρυθμό, βάθος και συγκινησιακό περιεχόμενο.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο (10πμ-3μμ) / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή (10πμ-2μμ & 6μμ-9μμ)

Πληροφορίες, Τηλ 6945 668912

Δεν υπάρχουν σχόλια: