Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ο φασισμός των ημερών μας...

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες φωνές που τολμούν να ακουστούν, που δεν φοβούνται, που αντιστέκονται στην τρομοκρατία…

isokratis

...δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα….που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ατιμωρησία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο σώφρονες...

Ισοκράτης (436 - 338 π.Χ.), Αεροπαγιτικός (7.20)

  • Σταματήστε πια αυτό το βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι με τους κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ, που μόνο αίμα, δάκρυα και καταστροφές προσφέρουν στον Λαό μας. Οι αντικειμενικές συνθήκες, ειδικά σε σχέση με όσα περάσαμε και ζήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, δεν δικαιολογούν με τίποτα αυτή την κατάσταση. Μοιάζει σαν να θέλουμε να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας.

Καιρός να μιλήσει και ο Λαός !

Αθήνα, 7.12.2008
Μίκης Θεοδωράκης

  • Δεν υπάρχει στην περίπτωσή μας εκδήλωση αναρχίας αλλά επιβεβαίωση συναρχίας καλά δομημένων παρακρατικών δήθεν υπερδημοκρατών στην υπηρεσία του εαυτού τους. Είναι το βαθύ κράτος της Αόρατης Αρχής που δεν είναι παρά η μεταπολιτευτική χούντα της διαπλοκής πλουταίνουσα με τις επιδοτήσεις της Ευρώπης .

Όχι στην διαπόμπευση της ελευθερίας των εργαζομένων και των αγώνων τους για δικαιοσύνη και καλλιέργεια , από εγκληματικές διαδηλώσεις εν ονόματι κάποιου αθώου και τραγικά χειραγωγούμενου παιδιού .

http://aristerifraxia.blogspot.com/

  • Γιατί οι ψυχώσεις των πανελλαδικών καταστροφών, φωτιών, βιοπραγιών και της αχαλίνης βίας και τρομοκρατίας των επιδρομέων, δήθεν αντιεξουσιαστών, είναι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι αυτές οι μαζικές ψυχώσεις της καταστροφής, της βίας και της τρομοκρατίας, αυτή η βαρβαρότητα και η τυφλή μαζική βία.
Γι αυτό το αποτρόπαιο, μαζικό ψυχωτικό αμόκ, ο ορισμός του φασισμού, δεν μιλάει κανείς. Απεναντίας το καλύπτουν και το επικαλύπτουν οι μηχανισμοί της προπαγάνδας, οι μπράβοι τους και τα «αριστερά» φερέφωνα.
Εδώ δεν έχουμε συνειδητό λαϊκό κίνημα. Έχουμε «ψυχωτικό κίνημα» του «αριστερού παρακράτος». Έχουμε την τυφλή, καταστροφική βία, κατευθυνόμενη και καθοδηγούμενη, με πολιτικούς μπροστάρηδες, τα «αριστερά» φερέφωνα.
Αυτές οι μαζικές ψυχώσεις, αυτή η πολιτική «αριστερή» φρενοβλάβεια είναι ο ορισμός του φασισμού. Ορισμός που έχει δοθεί και αναλυθεί από τους μεγάλους Επαναστάτες του σοσιαλισμού…
Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η πιο μακάβρια γκριμάτσα της φασιστικής Πανούκλας. Ο νεοταξικός φασισμός με μάσκες «αναρχικές», «αριστερές» και «προοδευτικές».
Έχουμε μπει στο δρόμο της κατάλυσης των πάντων, στο δρόμο νέων ιστορικών συμφορών…
Πιστεύω, ότι ελληνικός λαός, δεν θα ξεγελαστεί από τις παρακρατικές σειρήνες του νέου φασισμού…

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=18847

  • Όλα τα πιο πάνω ανορθολογικά και παράλογα είναι που εισρέουν στα μυαλά των παιδιών τα οποία δεν αντιλαμβάνονται πως ένας φόνος δεν δικαιολογεί να κάψουν την Πόλη μας!

Γιατί όμως να το καταλάβουν οι έφηβοι όταν δεν το κατάλαβαν όλοι αυτοί που αυτές τις μέρες παρελαύνουν στις τηλεοράσεις κάνοντας ιδεολογικά κηρύγματα αντί να καλέσουν να διασφαλιστεί η κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένη ελληνική τάξη και δικαιοσύνη. Ποιος να δείξει πραγματική πίστη και νομιμοφροσύνη σε αυτό τον τόπο, όμως, όταν τα πνευματικά σωθικά πολλών έχουν μακρόχρονα διαβρωθεί από αδιέξοδες ιδεολογίες κάθε είδους και κάθε απόχρωσης και από εγκάθετα ιδρύματα των ηγεμονικών αξιώσεων!

Για να παραφράσω και να αντιστρέψω τον Αριστοτέλη, «ένας αναληθής κατ’ αλήθειαν βίος που αναζητεί μια φανταστική παγκόσμια κατασκευή, οδηγείται σ’ ένα ψευδή και στρεβλό τρόπο ζωής ο οποίος ούτε την εσωτερική τάξη-δικαιοσύνη διασφαλίζει ούτε για την εθνική ανεξαρτησία νοιάζεται».

Τα παιδιά έτσι δασκάλους έχουν έτσι, αναμενόμενα, αυτά πράττουν. Ραγδαία τις δύο τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα χάνει τα νοήματά της, τις ιεραρχίες της και τους κοσμοθεωρητικους της προσανατολισμούς.

Ολοένα και περισσότερο την καλύπτει ένας μεταμοντέρνος χυλός που την ροκανίζει και την εκμηδενίζει.

Ένα σοβαρό ερώτημα βεβαίως είναι: Ποιος χαίρεται και ποιος λυπάται, ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από αυτό τον πασίδηλο εκμηδενισμό του νεοελληνικού κράτους;

Παναγιώτης Ήφαιστος

Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

___________________________________

Πηγή: http://www.antibaro.gr/

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

η μαύρη τρύπα, το "τσίρκο των πιθήκων" κλπ...

Αν οι μαύρες τρύπες είναι ένα είδος υπερτατης δύναμης, τότε ας παρακαλέσουμε αυτήν, που κατά τα φαινόμενα, βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας, να κάνει κάτι για μας τα πρωτεύοντα της γης…

Να μας ρουφήξει για παράδειγμα…Μπας και συνετιστεί ή και τελειώσει μια κι έξω αυτό το “τσίρκο των πιθήκων” (η έκφραση της Λιάνας - πολύ μας άρεσε) που άλλοτε ασχημονεί, καταστρέφει, μιμείται, φθονεί γιατί “ετσι γουστάρει”, κι άλλοτε μοιραία και παθητικά παρακολουθεί τις κάθε φρικαλεότητες - φτάνει να μη θίγεται ο βολεμένος μικρόκοσμός του.

Ιδού λοιπόν τα τελευταία νέα περί υπάρξεως μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας…

Από σημερινή δημοσίευση στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:

«Μαύρη τρύπα» στην καρδιά του γαλαξία

“Οι παρατηρήσεις του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου στην έρημο Ατακάμα της Χιλής επιβεβαίωσαν την ύπαρξη μιας υπερμεγέθους μαύρης τρύπας στην «καρδιά» του γαλαξία μας, καθώς και τις τεράστιες βαρυτικές επιδράσεις που αυτή έχει στα γύρω άστρα, παρέχοντας πλέον την πιο αναλυτική και ακριβή εικόνα που έχει υπάρξει ποτέ για το τι συμβαίνει στο κέντρο του γαλαξία.

Επί 16 χρόνια, οι αστρονόμοι μελέτησαν τις τροχιές 28 άστρων στην κεντρική περιοχή του γαλαξία και πώς αυτές επηρεάζονται από την μαύρη τρύπα, που είναι γνωστή με την ονομασία «άστρο Τοξότης Α» και η οποία δεν μπορεί να παρατηρηθεί άμεσα, αλλά μόνο μέσω της βαρυτικής επιρροής στον περίγυρό της.

Η διεθνής έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal», καθοδηγήθηκε από το γερμανικό Ινστιτούτο Εξωπλανητικής Φυσικής Μαξ Πλανκ, υπό τον δρα Ράινχαρντ Γκέντσελ, ο οποίος δήλωσε ότι «υπάρχουν πλέον τα καλύτερα εμπειρικά στοιχεία ότι οι μαύρες τρύπες όντως υπάρχουν. Οι αστρικές τροχιές στο γαλαξιακό κέντρο δείχνουν, πέρα από κάθε λογική αμφιβολία, ότι η συγκέντρωση στο γαλαξιακό κέντρο μιας μάζας αντίστοιχης τεσσάρων εκατομμυρίων ηλιακών μαζών, πρέπει να είναι μια μαύρη τρύπα».

Η μαύρη τρύπα του γαλαξία μας είναι η κοντινότερη μαύρη τρύπα στη Γη που γνωρίζουμε. Η παρατήρηση του γαλαξιακού κέντρου ήταν ανέκαθεν δύσκολη λόγω της παρεμβαλλόμενης διαστρικής σκόνης. Η 16χρονη μελέτη βασίστηκε στα μήκη κύματος του υπέρυθρου φωτός, που μπορούν να διαπεράσουν αυτά τα σύννεφα σκόνης.

Παράλληλα, οι αστρονόμοι μπόρεσαν να μετρήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την απόσταση της Γης από το κέντρο του γαλαξία και τη βρήκαν 27.000 έτη φωτός. Διαπίστωσαν επίσης ότι στο γαλαξιακό κέντρο τα άστρα κινούνται με τυχαίες τροχιές, σαν ένα σμήνος μελισσών. Ακόμα, ανακάλυψαν ότι έξι από τα 28 άστρα, λίγο μακρύτερα από το επίκεντρο, σχηματίζουν ένα δίσκο. Ένα συγκεκριμένο άστρο, το S2, περιφέρεται τόσο γρήγορα γύρω από τη μαύρη τρύπα, που διένυσε μια πλήρη τροχιά στη διάρκεια της 16χρονης μελέτης. Το μυστήριο πάντως παραμένει για τους αστρονόμους αναφορικά με το γιατί τα άστρα αυτά, που περιέργως είναι νεαρής ηλικίας, έχουν τέτοιες τροχιές.

Η επιβεβαίωση της μαύρης γαλαξιακής τρύπας έρχεται να επιβεβαιώσει τη θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Από τότε που εισηγήθηκε τη γενική θεωρία της σχετικότητας το 1916, οι μαύρες τρύπες αποτελούν κεντρικό στοιχείο της αντίληψής μας για το σύμπαν, αν και ο όρος «μαύρη τρύπα» δημιουργήθηκε μόλις το 1968.

Ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν ότι η βαρυτική επίδραση των μαύρων τρυπών είναι αυτή που συγκρατεί τους γαλαξίες ως ενιαία δομή. Μια μαύρη τρύπα είναι μια θεωρητική περιοχή στο διάστημα, όπου το βαρυτικό πεδίο είναι τόσο ισχυρό, ώστε τίποτε - ούτε καν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του ορατού φωτός - δεν μπορεί να δραπετεύσει από την έλξη της.”

Η απόλυτη παρακμή της χώρας μας...


Επιτέλους μια γνώμη χωρίς υποκρισία στην κόλαση των ημερών...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 10 Δεκεμβρίου 2008 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Οι δικοί μας Ταλιμπάν

Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

Η ΔΙΑΦΟΡΑ των δικών μας Ταλιμπάν από τους άλλους είναι ότι οι δικοί μας είναι αντίγραφα ελληνικού τύπου. Κρύβονται κι αυτοί, σκεπάζουν τα πρόσωπά τους, πλην όμως ξέρουν πως ό,τι κι αν κάνουν δεν διακινδυνεύουν τίποτε. Σίγουρα δεν διακινδυνεύουν τη ζωή τους. Όποιος τολμήσει να τους αγγίξει θα χρισθεί πάραυτα και με συνοπτικές διαδικασίες αντιδραστικός από την περιρρέουσα προοδευτική συνείδηση. Η δράση τους στηρίζεται στην ατιμωρησία και το απυρόβλητο το οποίο προστατεύει τους παρανόμους στο καθεστώς της ανομίας, είτε είναι Ταλιμπάν είτε είναι άνθρωποι της νύχτας. Η νοοτροπία τους δεν διαφέρει από τη νοοτροπία του τσαμπουκά που σκαρφαλώνει στο πεζοδρόμιο με το μηχανάκι του γιατί έτσι γουστάρει. Βάλλουν κατά δικαίους και αδίκους γιατί δεν διεκδικούν τίποτε. Απλώς θέλουν να καταστρέψουν. Τους προστατεύει πάνω απ΄ όλα η αύρα της υποκρισίας μας.

Ορισμένοι από μας τους ονομάζουν αντιεξουσιαστές, τους παρέχουν ιδεολογικό άσυλο και τους δικαιολογούν γιατί μοιράζονται μαζί τους την αγανάκτηση κατά της «άτιμης» κοινωνίας. Η κυβέρνηση των ειδικών αναγκών απαιτεί απ΄ αυτούς να αναλάβουν τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει η ίδια.

Όσο για μας τους υπόλοιπους, ψάχνουμε τη ζωή μας μέσα στα αποκαΐδια.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Υπογραφές για τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Dear friends,

While the world’s attention is elsewhere, the global negotiations to tackle the climate crisis are reaching a crunch point. Talks are underway in Poland and Brussels to hammer out a deal that should lead to a new and powerful global treaty. But now, Italy, Germany, and Poland itself are aggressively undermining the talks.

If these countries’ leaders — Merkel, Berlusconi and Tusk — don’t change course now, Europe will fail to reach a unified position, which could unravel the entire global process.

Here at the Poland UN conference and at the EU talks in Brussels, Avaaz has secured face-to-face meetings with key climate negotiators. We’ll hand the diplomats fresh public opinion polls on climate plus this petition:

A bold EU climate package is critical to the global climate negotiations. Europe must honour their promise to increase binding, carbon-cutting commitments to at least 30% by 2020 if a global deal is reached; and provide leadership in the United Nations talks to deliver a powerful new global agreement.

By simply clicking “yes,” you will automatically add your name. Do you support this petition?

Yes No
For the last year, the US, Canada, and Japan have been the worst obstructionists in climate talks — as more than 300,000 of us helped expose in Bali. But now, Bush, Fukuda and Harper are gone or heading out the door. A breakthrough could be near as we approach the final stretch… if only Europe weren’t on the verge of abandoning its ambitious climate program.

Coal and heavy industry lobbies are using the financial crisis as a smokescreen to block progress. Due to Germany, Italy, and Poland, the European Union is deadlocked in Brussels — and ineffective at the United Nations talks. We must succeed this week to have any chance of building the road map to the final UN meeting in Copenhagen next year.

In all three countries, it’s not too late. We can show these governments that their own citizens and the rest of the world will not settle for anything less than strong climate action. Avaaz is commissioning independent opinion polls on climate in all three countries, building a massive global petition for delivery in meetings and stunts at the UN and EU talks, and launching a major media campaign to shame, cajole, and encourage EU leaders to do the right thing.

Click here to add your name to the petition:
http://www.avaaz.org/en/europe_climate_crunch_time

Or click here if you don’t wish to sign:
http://www.avaaz.org/en/europe_climate_no/?cl=153271363&v=2501

Before Obama takes the helm, the next step in the world’s response to climate change depends on European leadership. Here’s what we need Europe to bring to the global table: 30% emissions cut by 2020 if a global deal is reached, 100% auctioning of permits, and a strict compliance regime to ensure targets are met. The EU’s climate policy will electrify or dampen the international negotiations in Poland, while setting the stage for the final meeting in Copenhagen.

For all of us who have ever been concerned about climate change, now’s the time to send a message calling for leadership and vision. By the time we reach the new year, Europe’s policy will be sealed, and with it much of the global response to the climate crisis.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Σταύρου...

paintinig-exhib-8-11

Από τα εγκαίνια της έκθεσης

Συνεχίζεται μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Σταύρου,“Τελευταία Δρομολόγια”, στην αίθουσα τέχνης Άρκτος, Ηροδότου 5, Αθήνα.

Ώρες επισκέψεων

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.30 - 15.30

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.30 - 21

Πληροφορίες

“Arktos Gallery” 210 7299610

Γιάννης Σταύρου 210 6645664

Ο καθηγητής Μάνος Μπίρης γράφει για την τελευταία δουλειά του Γιάννη Σταύρου, με αφορμή την τρέχουσα έκθεση του καλλιτέχνη στην Αθήνα…
  • Τη ζωγραφική τέχνη του Γιάννη Σταύρου τη γνώρισα, όπως είναι φυσικό, μέσα από δικούς μου εσωτερικούς κώδικες και επομένως για τη δική μου σχέση με τους πίνακές του μπορώ να έχω γνώμη. Από την αρχή, όπως τους παρατηρώ, έχω την εντύπωση ότι δεν με παρασύρουν μόνον σε μία άμεση αισθητική απόλαυση, που είναι έντονη με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, το θέμα (πρωτίστως), το σχήμα, τα χρώματα φαίνονται να μην προτείνουν μία ακριβή σπουδή του «αισθητικού» αλλά, όλα αυτά τα στοιχεία, ή και το καθένα ξεχωριστά, με παρασύρουν σε διακεκριμένες εικαστικές αναμνήσεις, δηλαδή στην ένταση της εικόνας μέσα στη χρονική της στιγμή και προφανώς, σε έναν προσωπικό στοχασμό, που ξεφεύγει από την συμβατική παρουσία του θέματος. Έτσι, στα «βαπόρια» του Σταύρου, περισσότερο δέχομαι μέσα μου το μίγμα της αλμύρας και του σκοταδιού, καθώς η περίεργη λάμψη της πορφυρής καρίνας προσπαθεί να αντιδράσει στην αίσθηση μοναξιάς που αναδύεται από το σκούρο έργο.
  • Με παρόμοιο τρόπο στα πελώρια «δένδρα» του ζωγράφου αντικρίζω λιγότερο τη –γνωστή μου- Φύση και περισσότερο τη δύναμη ενός τοπίου απροσδιόριστου, καθώς ο γαλαζοπράσινος ουρανός του βάθους διαπερνά κλαδιά και φύλλα, με την ατσάλινη αναλαμπή του απόμακρου φωτός. Του φωτός που με τόση επιδεξιότητα χειρίζεται ο καλλιτέχνης πάνω στις στατικές φιγούρες και των ταπεινών «σπιτιών» - μιάς σιωπηλής «γειτονιάς» του υποσυνείδητου- σε αιώνιο ανταγωνισμό με τον νυχτερινό ουρανό.
  • Ο Γιάννης Σταύρου οπωσδήποτε δεν καταγράφει μία γρήγορη εντύπωση. Εκφράζει περισσότερο τα συναισθήματα ενός ανθρώπου –και το πιστεύω βαθειά αυτό- που στέκεται διορατικός απέναντι στις δυνάμεις που δεν μπορεί να δαμάσει, θεωρώντας ανώφελο να χαιρόμαστε τους πίνακές του μέσα από «αρμονίες» και στερεότυπα αισθητικά τεχνάσματα.

Μάνος Γ. Μπίρης Αρχιτέκτων-Καθηγητής ΕΜΠ (Ιστορία της Αρχιτεκτονικής)